niedziela, 8 marca 2015

Arrr! Piratki 18+

Czekoladowe babeczki z colą i nalewką wiśniową

2 szklanki mąki 
pół szklanki cukru 
2 łyżeczki proszku do pieczenia 
pół szklanki oleju 
2 jajka 
pół szklanki coli 
dałam ciut mniej niż połowa szklanki nalewki...ale nie czuć jej po upieczeniu 
Suche wymieszać osobno, mokre też. Połączyć. 
Napełnić papilotki i piec. 
Każdy piekarnik inaczej. Ja mam elektryczny i piekę 
"góra dół" w 175 stopniach przez 18 min. 
Dekorujemy jak nam w duszy gra i wcinamy omnomnom :D
Na wierzchu rozpuszczona w kąpieli wodnej gorzka czekolada z dwoma łyżeczkami masła. 


Następnym razem dodam więcej nalewki, bo dałam tyle, że nic nie czuć haha :) 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz